Bij Brand Totaal krijgen we vaak de vraag wat dakbedekking nu eigenlijk is. Daarom leggen wij het graag even uit. Dakbedekking of dakbekleding is een beschermende laag die op een plat of hellend dak wordt aangebracht, om dit waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij te maken, zodat het dak kan beschermen tegen hitte, wind en zonlicht.

Verschillende vormen

Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van dakbedekking, zowel voor een plat als schuin dak. Hierbij kun je denken aan dakpannen, een leien dak, EPDM of aan een moderne vorm als een groen dak. Onze specialisten kijken graag bij jou op locatie naar welk type dakbedekking je hebt, wat de status ervan is en wat er precies moet gebeuren.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een specialisme van ons en een uitstekend materiaal om platte daken zoals aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. Het is een type dakbedekking dat al een gehele tijd populair is en in Nederland zijn de meeste platte daken hiermee bedekt.

Neem contact op

Een goede dakbedekking is belangrijk, want hiermee kun je lekkages voorkomen en de isolatiewaarde van jouw woning vergroten. Dat wil jij toch ook? Neem contact op voor onze mogelijkheden. Inmiddels werken wij al ruim 20 jaar door het hele land. Wij staan voor degelijkheid, betrouwbaarheid en goede communicatie.

Dakbedekking

Dakbedekking - Brand Totaal Doetinchem