Wil je meer weten over een schoorsteenrenovatie?

Specialist in schoorsteenrenovatie en schoorsteenkappen

De schoorsteen is een belangrijk onderdeel van jouw woning. Dit komt omdat hij namelijk samen met het dak de buitenkant beschermt tegen weersinvloeden zoals regen en wind. Daarnaast zorgt het bij een houtkachel of sfeerhaard voor een goede afvoer van alle rookgassen. Je staat er misschien niet bij stil, maar schoorstenen hebben regelmatig onderhoud nodig.

De voornaamste redenen voor een schoorsteenrenovatie zijn:

  • Het optimaliseren van de conditie van jouw schoorsteen
  • Het voorkomen van lekkage in jouw woning
  • Het vermijden van schoorsteenbrand
  • Het voorkomen van het risico op koolmonoxidevergiftiging

De voegen van een schoorsteen zijn essentieel voor een goede conditie van het dak. Het is erg belangrijk om deze regelmatig te laten controleren. Wanneer er sprake is van slechte voegen in de schoorsteen, kunnen wij deze voor u herstellen door de poreuze voegen uit te hakken en deze vervolgens opnieuw te voegen.

Ben je benieuwd wanneer het voor jouw huis tijd wordt voor een schoorsteenrenovatie? Wij kunnen voor je ook een dakinspectie uitvoeren waarbij we ons specifiek richten op de conditie van de totale schoorsteen.

Zoals we hierboven al vermeld hebben, wordt een schoorsteen blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Dit kan ook gevolgen hebben op de werking van jouw kachel, de regen kan bijvoorbeeld via de opening van uw schoorsteen in het rookkanaal belanden. Daarnaast kan strenge vorst ervoor zorgen dat de bovenste steenlaag van jouw schoorsteen het begeeft. Dit kun je tegenwoordig makkelijk voorkomen door het plaatsen van een schoorsteenkap. Bij Brand Totaal werken wij doorgaans met twee soorten kappen: de Firemaster Classic en de Combimaster.

De Firemaster Classic schoorsteenkap heeft eigenlijk geen introductie nodig want wie heeft er nog niet van gehoord? Niet meer weg te denken bij de veilige openhaard stokers onder ons. Bij normaal gebruik van de openhaard kan een Firemaster classic schoorsteenkap uitermate geschikt zijn. Onder normaal gebruik verstaan wij wekelijks.

Een Combimaster is bedoeld voor het plaatsen op ontluchtings- en ventilatiekanalen. Deze schoorsteenkap en heeft dezelfde werking als de Firemaster. Beide schoorsteenkappen houden de regeninslag uit uw schoorsteen, en vogelnesten en andere verstoppingen zijn ook verleden tijd. Beide schoorsteenkappen hebben daarnaast ook een veegluik, dit zorgt ervoor dat hij nooit meer van de schoorsteen af hoeft en biedt garantie ter voorkoming van veel ongemak in de toekomst.

Gratis offerte of advies?

Gratis & vrijblijvend een offerte ontvangen? Of zou je graag advies willen over de beste aanpak? Bel gerust, stuur ons een mailtje of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We helpen je graag verder!

  • Op werkdagen binnen 24 uur reactie

  • Vrijblijvende gevel- of dakinspectie

  • Duidelijke afspraken & eerlijke prijzen

  • Binnen 1 week ter plaatse (24 uur bij spoed)

Portfolio

Bekijk hier een greep uit het geleverde werk.