Wil je graag meer informatie over jouw dakimpregnatie?

Specialist in dakimpregnatie

Om te voorkomen dat er door de jaren heen schade zal optreden aan het dak van je woning kan je er voor kiezen om deze te laten impregneren. Door het impregneren van je dak wordt er als het ware voor gezorgd dat er een soort van afweringsmechanisme ontstaat waardoor schade veel minder snel de kop kan opsteken. Ben je ook op zoek naar een mogelijkheid om het dak van je woning zowel water- als vuilafstotend te maken?

Het impregneren van dakpannen kan op zowel keramische als betonnen dakpannen worden toegepast. Door het impregneren wordt er een waterdichte en waterafstotende laag op de dakpannen aangebracht. Mos, algen, schimmel en vuil kunnen zich niet meer hechten.

Het voordeel van een impregneermiddel is dat deze deels in het materiaal intrekt én een topcoat aanbrengt. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat het materiaal blijft ademen, zodat er een natuurlijke ventilatie gehandhaafd blijft. Het impregneren van daken heeft als voordeel dat er een betere isolatie ontstaat. Wat uiteindelijk kosten besparend is.

Wanneer je er voor kiest om je dak te laten impregneren is het altijd belangrijk om eerst een gepaste reiniging uit te laten voeren. Een dak laten impregneren dat vuil is, is dan ook nooit een goed idee, in tegendeel. In deze situatie kan het impregneermiddel zich namelijk niet hechten aan het dak waardoor het een belangrijk deel van haar meerwaarde verliest.

Voordelen Dakimpregnatie

  • Dakpannen worden minder snel vochtig
  • Impregneren voorkomt vorstschade en afschilferen
  • Het voorkomt verkleuring en vervuiling
  • Uw dak krijgt minder snel last van algen groei, mos groei en schimmels
  • Het voorkomt atmosferische vervuiling
  • Kortom; uw dakpannen gaan langer mee

Gevel impregneren
Wil je jouw woning nog beter beschermen, dan kun je naast de dakpannen ook de gevel impregneren. In dat geval wordt er een soortgelijke beschermlaag op de buitenmuren van de woning aangebracht. Dit heeft als voordeel dat ook vocht en vuil worden tegengehouden. De isolatie die in de muren zit blijft dan langer goed en de muren blijven een frisse uitstraling houden. Ook de voegmortel wordt dan geïmpregneerd. Net als bij de dakpannen moet de gevel eerst gereinigd worden voordat het impregneermiddel kan worden aangebracht.

Gratis offerte of advies?

Gratis & vrijblijvend een offerte ontvangen? Of zou je graag advies willen over de beste aanpak? Bel gerust, stuur ons een mailtje of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We helpen je graag verder!

  • Op werkdagen binnen 24 uur reactie

  • Vrijblijvende gevel- of dakinspectie

  • Duidelijke afspraken & eerlijke prijzen

  • Binnen 1 week ter plaatse (24 uur bij spoed)

Portfolio

Bekijk hier een greep uit het geleverde werk.