Voor het aanbrengen van bitumineuze dakbedekking ben je bij Brand Totaal in Doetinchem aan het juiste adres. Wij kunnen je alles vertellen over dit product en de aanleg ervan.
Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een uitstekend materiaal om platte daken zoals, aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. Het is een type dakbedekking dat al een gehele tijd populair is en in Nederland zijn de meeste platte daken hiermee bedekt.
Het wordt gemaakt door middel van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In tegenstelling tot traditionele roofing, is deze bitumineuze dakbedekking veel elastischer door de toevoeging van kunststofvezels. Daarnaast wordt het aangevuld met polymeren én versterkt met diverse soorten wapening, dit maakt dat het materiaal een bijzonder hoge mechanische weerstand heeft, wat wil zeggen dat het uitstekend bestand is tegen schokken en andere belasting van buitenaf.

Brand Totaal: specialist in bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking heeft een veelzijdige toepassing en is daarnaast ook nog geschikt voor de renovatie van daken. De dakbanen met thermstrepen hebben een dubbele functie: ze dienen als hoogwaardige toplaag én ze verspreiden de dampdruk ook gelijkmatig over het dak, waardoor er geen blaasvorming optreedt en lekkages of vochtschades worden vermeden.
Bitumen dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak door middel van een brander. De bitumen wordt in banen op het dak gelegd. Hierna wordt de onderkant van de bitumen dakbedekking verwarmd waardoor de bitumen aan het dak smelt.
Wil je het dak tegelijk ook isoleren? Bitumen is perfect combineerbaar met isolatie. Indien het dak van buitenuit geïsoleerd wordt, kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden. Neem hiervoor contact met ons op. Onze medewerkers vertellen je alles over de mogelijkheden.

De voordelen van Brand Totaal BV

Brand Totaal in Doetinchem biedt totaalgemak voor gevel en dak. Bij ons kun je rekenen van onder andere de volgende voordelen:

  • Jarenlange ervaring
  • Erkende specialisten
  • Werkzaam in het hele land
  • Snel, persoonlijk contact
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Iedere klus is maatwerk

Dakwerkzaamheden uitvoeren door de specialist

Inmiddels werken wij al ruim 20 jaar door het hele land. Degelijkheid, betrouwbaarheid en goede communicatie vinden wij belangrijke kenmerken voor het uitvoeren van onze dak werkzaamheden. Wil je meer weten over bitumineuze dakbedekking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bitumineuze dakbedekking