Wil je graag een vrijblijvende afspraak maken om jouw dak te inspecteren?

Neem contact op

Specialist in dakbedekking

Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een uitstekend materiaal om platte daken zoals, aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. Het is een type dakbedekking dat al een gehele tijd populair is en in Nederland zijn de meeste platte daken hiermee bedekt.

Het wordt gemaakt door middel van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In tegenstelling tot traditionele roofing, is deze dakbedekking veel elastischer door de toevoeging van kunstofvezels. Daarnaast wordt het aangevuld met polymeren én versterkt met diverse soorten wapening, dit maakt dat het materiaal een bijzonder hoge mechanische weerstand heeft, wat wil zeggen dat het uitstekend bestand is tegen schokken en andere belasting van buitenaf.

Bitumen dakbedekking heeft een veelzijdige toepassing en zijn daarnaast ook nog geschikt voor de renovatie van daken. De dakbanen met thermstrepen hebben een dubbele functie: ze dienen als hoogwaardige toplaag én ze verspreiden de dampdruk ook gelijkmatig over het dak, waardoor er geen blaasvorming optreedt en lekkages of vochtschades worden vermeden.

Bitumen dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak door middel van een brander. De bitumen wordt in banen op het dak gelegd. Hierna wordt de onderkant van de bitumen dakbedekking verwarmd waardoor de bitumen aan het dak smelt.

De voordelen van bitumen op een rijtje

  • Zeer goede kwaliteit dakbedekking
  • Lange levensduurverwachting >25 jaar
  • Milieuvriendelijk en 100% recyclebaar
  • Een dak met bitumen is goed bestand tegen water en vocht.
  • Deze dakbedekking is eenvoudig en snel te herstellen of vervangen.
  • Wil je het dak tegelijk ook isoleren? Bitumen is perfect combineerbaar met isolatie. Indien het dak van buitenuit geïsoleerd wordt (wat aan te raden is), kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.
Bitumineuze dakbedekking

Portfolio

Bekijk hier een greep uit het geleverde werk.